توصیه‌های بهداشتی در ذبح دام برای پیشگیری از تب کنگو-راهبرد معاصر
اطلاعیه ورزشگاه آزادی درباره آماده شدن این ورزشگاه دستِ پر تارتار و گل‌گهر در تبریز/ تراکتور باخت و حذف شد جنایت هولناک در پارک قیطریه/پیاده‌روی بامدادی رنگ خون گرفت قرعه کشی یک چهارم نهایی لیگ ملت‌ها/ پیش به سوی مصاف‌های جذاب کاروان پرسپولیس راهی قطر شد میزبانی تیم ملی فوتبال ایران از امارات در کشور عمان واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

توصیه‌های بهداشتی در ذبح دام برای پیشگیری از تب کنگو

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مشاهده مواردی از بیماری تب کریمه کنگو در غرب کشور، بر ضرورت رعایت جدی موارد بهداشتی در فرایند قربانی کردن دام‌ها در آستانه عید قربان تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۱۹ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 10
کد خبر: ۱۴۱۸۱۹

به گزارش راهبرد معاصر، علیرضا زالی گفت: با توجه به اینکه اخیرا مواردی از تب کریمه کنگو در کشور مشاهده شده است، شهروندان باید به صورت جدی نکات بهداشتی را در قربانی کردن و ذبح دام رعایت کنند.

 

وی علت ضرورت رعایت نکات بهداشتی در حین ذبح حیوانات را انتقال بیماری از طریق لاشه دام عنوان کرد و افزود: مخزن و ناقل اصلی این بیماری یک نوع کنه سخت است که در فصل گرما فعال می‌شود.

 

وی با بیان اینکه از گوشت‌هایی که مهر دامپزشکی دارد از اصالت بالاتری برخوردار است، افزود: استفاده از برخی مواد گوشتی مانند جگر خام بلافاصله پس از ذبح به دلیل احتمال وجود ویروس بسیار خطرناک است و افراد باید از خوردن گوشت خام به شدت اجتناب کنند.

 

دکتر زالی ادامه داد: کسانی که با لاشه دام تماس مستقیم دارند باید حتما از دستکش استفاده کنند و پس از ذبح حتما محیط را از خونابه پاکسازی کنند.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد پس از قربانی کردن، افراد گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهند و سپس استفاده کنند.

 

وی توضیح داد: عامل تب کریمه کنگو با ۵۶ درجه سانتی گراد حرارت در مدت ۳۰ دقیقه از بین می‌رود، بنابر این طبخ غذا ویروس را از بین می‌برد، اما گوشت خام می‌تواند تا مدتی ویروس را در خود زنده نگه دارد.

 

دکتر زالی درباره علائم این بیماری گفت: علائمی شبیه به سرماخوردگی، بدن درد، درد مفاصل در اندام‌ها، تب پیش‌رونده، وجود کبودی و خونریزی‌هایی به اندازه سرسوزن در اندام‌های مختلف، سرخی گونه و مواردی از این دست از مهمترین نشانه‌های ابتلا به تب کریمه کنگوست.

 

وی افزود: معمولا پس از تماس با لاشه دام آلوده پس از سه تا پنج روز علائم بیماری ظهور پیدا می‌کند./ 

ارسال نظر